VERTEL HET AAN DE MIEREN

 

MIEREN

 

Op een bepaalde dag werden er bouwwerkzaamheden begonnen in de duinen, een
Prachtig natuurgebied. De mieren waren naarstig werkzaam, zoals ze gekend zijn.
Tot hun grote verbazing zagen ze vrachtwagens, bulldozers en kranen komen naar hun wereldje, doch ze trokken het hun niet aan, en leefden en werkten gewoon verder. De bulldozers naderden en….

Iemand stond toe te kijken, in zijn hart kwam het op om die diertjes te redden voor hun ondergang. De  oude man kon weinig aanvangen, en wist dat het zou gebeuren.
De vraag die ik u wil stellen beste lezer, is de volgende: Hoe zou je in ’s hemelsnaam toch die mieren kunnen redden?

De Man die stond te kijken dacht, als Ik nu maar eens mier zou worden, dan kon ik hen vertellen dat ze maar best ergens anders zouden gaan,  verhuizen vluchten…
Ja dringend evacueren!
De Man werd toch mier, en ging naar de mieren, en verkondigde dat ze maar best konden verhuizen, doch de mieren keken raar op! De ene geloofde die oude Man en vertrok, en een ander dacht, wat voor zever komt deze hier nu vertellen, en deed gewoon ongelovig verder!

Zo is het precies ook vandaag, de Man is Christus, Hij werd mens om de mensen te redden van de aankomende bulldozers, een beeld van de komende oordelen over deze onrechtvaardige wereld.
De mensen doen precies als die mieren, de ene luistert en gelooft het, de ander leeft gewoon verder zoals hij gewoon was. Je kunt raden wie de wijze mensen waren!

Johannes 3:16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.