GETUIGENIS GAYTANT RONNY

PERSOONLIJK GETUIGENIS MODERATOR  BIBLESPACE VLAANDEREN ONLINE

ronny-1

 

Geboren in Veurne, een  klein stadje in de Westhoek van België. Daar ben ik opgegroeid en heb er al mijn kinderjaren beleefd. Was destijds leerling van het Bisschoppelijk college, waar men mij een traditionele katholieke opvoeding gaf. Daarna naar het Atheneum. De eerste school gebeurde onder aandringen van mijn moeder, familie van de gekende Karel Cogge, oorlogsheld tijdens de W.O.II.  Mijn vader, niet religieus ingesteld. Hij was de eerste beroepsbrandweerman en ambulancier van de Stad Veurne. In 1966 huwde ik met Marlene Delanghe, waarvan haar naam familienaam ethymologisch afkomstig van het franse ” De L’angelo”. Wij  verhuisden van Veurne naar Oostduinkerke. Ik was 40 jaar werkzaam als clientenadviseur bij de KBC-bank. Begon een nu druk bezochte blogsite onder de naam “Biblespace”.  

https://biblespace.org

In september 1979 werd er op een zaterdag een voetbalmatch georganiseerd om onze fysiek wat bij te brengen. Het werd een vriendschapswedstrijd tussen de bank en de post te Alveringem. Deze dag werd voor mij onvergetelijk. Ik was keeper en had al zeven van dan die “zwart-witte” tegen mijn netten laten suizen. Toen dacht ik bij mezelf het is wat genoeg geweest. Toen kwam men opnieuw opdagen, en sprong onvoorzichtig in de voeten en het werd mij fataal. Resultaat: gebroken ribben en plots een tijd van nadenken, en een stille vraag: Waarom moet mij dat overkomen? Al mijn dagelijkse bezigheden werden helemaal onderbroken. 

hallindseyDankzij die gebroken ribben, en pijn, werd mijn ziel gered! Misschien stel je nu de vraag wat God met voetbal heeft te maken. Hij had al jaren Zijn hand naar mij uitgestoken, maar ik had geen tijd voor Hem! Mijn katholieke opvoeding onder dwang en straf op school waren daarvan een oorzaak. Men moet eigenlijk niet wachten tot het pijn doet, om God te zoeken en Hem te vinden!

Toen ik thuis zat met die gebroken ribben gaf een tante van mijn vrouw, mij een boek om te lezen. Doch nooit las ik boeken! Zij drong aan…Het boek noemde “ De planeet die aarde heette” door een zeer bekende Amerikaanse schrijver Hal Lindsey in 1979. Welke vandaag bijna dagelijks op Internet verschijnt met belangrijke profetische boodschappen. Hij legde het evangelie uit zoals wij dat nooit in het Veurne hebben gehoord! De stad waar vroeger christenen werden gevierendeeld op de grote markt.

Dat boek van deze als het ware een profeet, sprak over de toekomst van deze wereld, maar ook, over mijn toekomst, wat er met mij zou gebeuren, indien ik niet tot verzoening en geloof kwam in de God van Israël. Ik heb, omdat ik niets anders kon doen,  dit boek toen toch maar gelezen. Het verwees telkens naar de voor mij bijna onbekende Bijbel. Zelf had ik wel eens de vraag gesteld: Hoe het verder moest met zo’n wereld, gekenmerkt met allerlei aankomende grote problemen, veranderingen in de natuur, zwakke, ongezonde politiek en dergelijke.

Toen ik het boek had gelezen, werd mijn hart beangstigd voor wat God sprak over deze wereld. De schrijver wees me hierop door te laten zien dat God werkelijk sprak door die Bijbel. Hij liet zien wat er al gebeurd was, maar ook wat er nog moet komen. Iedere avond sprak ik daarover met mijn vrouw, tot in de nacht toe! In de laatste bladzijden van het boek stond een Bijbeltekst die tot mijn hart sprak:

“Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop.Indien iemand mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd me hem houden en hij met Mij” Openbar.3:20

Ik heb mij toen eenvoudig gebogen en aan God toegegeven, dat ik zondig was geboren en voor Hem verloren, ook al was ik bij wijze van spreken opgevoed tussen pilaren en wierook, en als kind onder traditionele dwang gedoopt. Toen kwamen wij samen tot het levend geloof in Christus, en ontvingen Zijn Geest, en werden dan gedoopt te Nieuwpoort op 13 mei 1980.

Jezus klopt aan de deur van het hart van ieder mens, telkens op verschillende wijze. Hij klopt, maar iedereen is vrij de deur te openen of hem dicht te laten, te buigen voor God, of eigenzinnig en vrijzinnig  te blijven staan.

Wanneer ik in de Bijbel las, ontdekte ik hierdoor zonden in mijn leven, waarvan ik nooit had gehoord! Dan werd ik stil voor God, beleed deze zonden aan Hem en geloofde in de totale vergeving door het bloed van Jezus. Later begreep ik dat de oorbiecht niet Bijbels was, maar Babels.

Zo begon ik een ander en nieuw leven, als een feest, maar daarna stond de duivel niet stil, na mijn vele getuigenissen. Dit getuigenis werd op één miljoen exemplaren in een evangeliekrantje verspreid in België, tijdens het pausbezoek. Wie wil niet gelukkig zijn? Wie dat werkelijk verlangt, buig voor God, belijd uw zonden en gelooft enkel in Jezus, de enige weg, de enige waarheid, en het werkelijke leven!

 

Ronny en Marleen GAYTANT

Voorganger sinds 1982

Ons getuigenis werd verspreid in Vlaanderen in een éénmalige krant

bij het Pausbezoek in België in 1985

R GAYTANT 1985

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in GETUIGENIS, THEMA. Bookmark de permalink .

Een reactie op GETUIGENIS GAYTANT RONNY

  1. Pingback: PERSOONLIJK GETUIGENIS | BIBLESPACE VLAANDEREN ONLINE

Reacties zijn gesloten.