BLOEMEN TEGEN KANKER

Bloemen ingezet tegen kanker

Herfsttijloos Herfsttijloos Wikimedia Commons

Britse wetenschappers hebben een nieuw middel gepresenteerd dat uitstekend lijkt te werken tegen tumoren. Het goedje wordt gewonnen uit de herfsttijloos, een bloem die lijkt op een krokus.De bloem is normaal gesproken zeer giftig. De artsen zijn er echter in geslaagd de giftige stof alleen te laten werken in de buurt van tumoren. Een enzym dat alleen bij kanker voorkomt, doet de truc. Door het gif worden de bloedvaten stukgemaakt die de tumoren voeden. Het gezwel sterft daarna af.

Minder ingrijpend

Experimenten op dieren blijken tot nu toe succesvol. In muizen bleken meerdere soorten tumoren (onder ander darm-, long- en prostaatkanker) zeer goed behandelbaar: de helft van de dieren was kankervrij na één behandeling. Bij alle overige dieren groeide de kanker minder snel. Door alleen het kankerweefsel aan te vallen, kan een behandeling voor patiënten veel aangenamer worden. In plaats van een langdurige chemokuur die patiënten verzwakt, is een veel minder ingrijpende behandeling mogelijk. De onderzoekers willen het medicijn nu gaan klaarmaken voor testen op mensen. Ze hopen daarmee binnen twee jaar te kunnen starten.

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in UW GEZONDHEID. Bookmark de permalink .