DE KOMENDE WERELDKERK BABYLON

‘Verenigen van wereldreligies moet zorgen voor vrede’

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië is bezig met het concretiseren van zijn plan om alle wereldreligies te verenigen om wereldvrede te realiseren. Een nieuwe internationale organisatie moet helpen deze droom uit te laten komen. Volgens diverse media hebben de Saoedische, Oostenrijkse en Spaanse ministers van Buitenlandse Zaken een overeenkomst ondertekend voor een interreligieus centrum in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, zo meldt de Duitse omroep Deutsche Welle.

Het centrum zou grotendeels gefinancierd worden door de Saoedische overheid. Het plan is dat het centrum zal bestaan uit twaalf vertegenwoordigers, waaronder moslims (een soenniet en een sjiiet), christenen (een katholiek, anglicaan en een orthodoxe gelovige), een boeddhist, een hindoe en een Jood. Deze organisatiestructuur is ontworpen, zodat geen enkel geloof de overhand zou krijgen en de politiek geen rol zou gaan spelen. Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken is van mening dat wereldvrede niet mogelijk is zonder vrede tussen de belangrijkste wereldgodsdiensten.

Vaticaan

Dit idee werd eerder al in 2007 door Koning Abdullah besproken met paus Benedictus XVI in het Vaticaan. Vervolgens heeft de Saoedische koning drie interreligieuze bijeenkomsten gehad in 2008 en 2009. Daar zouden naar verluidt de definitieve plannen zijn uitgedacht. Critici wijzen erop in het land van initiatiefnemer Saoedi-Arabië de shariawetgeving geldt. Toen minister van Buitenlandse Zaken Prince Saud al-Faisal hiernaar werd gevraagd, zei hij dat het interreligieuze centrum ook binnen Saoedi-Arabië moet leiden tot meer tolerantie ten opzichte van andere religies.

De Oostenrijkse krant Die Presse schrijft dat dit project miljoenen dollars zal gaan kosten. Al-Faisal vertelt dat er een onafhankelijk fonds wordt opgericht om dit initiatief mogelijk te maken.

Op de foto ziet u de ministers van Buitenlandse Zaken Prince Saud al-Faisal (Saoedi-Arabië), Michael Spindelegger (Oostenrijk) en Trinidad Jimenez (Spanje) tijdens een persconferentie in Wenen op 13 oktober.

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in ACTUEEL PROFETIE. Bookmark de permalink .