TONERSTOF EVEN GIFTIG ALS ASBEST

Tonerstof net zo giftig als asbest

clip_image002

 

Laserprinters kunnen longkanker veroorzaken. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door professor Ludwig Jonas op het pathologische instituut van de Universiteit in het Duitse Rostock.

Hierin is een longtumor van een onderhoudsmonteur onder de loep genomen. In de tumor zijn kleine deeltjes (partikels) aangetroffen die uit de toner komen van een laserprinter.
Verder wordt in het onderzoek geconstateerd dat “de fijnstof die vrijkomt bij een laserprinter net zo giftig is als de giftigste soort asbest.”
Op 26 september 2005 heeft Radar aandacht besteed aan de risico’s van fijnstof die vrijkomt bij het afdrukken met een laserprinter.

Bekijk de Radar-uitzending
In Duitsland zijn inmiddels 200 slachtoffers bekend van de tonerstof. Bij deze mensen wordt vrijwel zeker aangenomen dat ze ziek zijn geworden door het regelmatig inademen van tonerstof.

De Duitse stichting Nano-control, wil meer onderzoek naar de gevolgen van het inademen van fijnstof afkomstig van de laserprinter. Wel blijkt dat bij het afdrukken met de laserprinter tot 5 keer de Europese richtlijnen voor fijnstof wordt overschreden. Richtlijnen die nu worden gehanteerd bij autoverkeer. Volgens een woordvoerder van Nano-control “zou er op de meeste kantoren direct een rijverbod moeten worden ingesteld.”

Bron: trosradar.nl

Vrede zij u,

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in UW GEZONDHEID. Bookmark de permalink .