ER ZIJN GEEN PALESTIJNEN

Gingrich: Er zijn geen Palestijnen!

Zondag de 11e december 2011 | Ryan Jones

Zie : webiste Israël Today!!!

Gingrich: Er zijn geen Palestijnen!

Een van de kandidaten die op dit moment heeft een zeer reële kans op steeds de volgende president van de Verenigde Staten konden fundamenteel het Midden-Oosten vrede te veranderen als hij naar zijn campagne platform en retoriek stok na zijn aantreden.

In een interview met De joodse Channel op vrijdag, voormalig Huis van Afgevaardigden Speaker Newt Gingrich, die is uitgegroeid tot een verrassing Republikeinse presidentskandidaat koploper van de late, verklaarde dat de hele basis van het Israëlisch-Arabische conflict is uitgeschakeld, omdat de Palestijnen zijn een ” uitgevonden mensen. ”

“Vergeet niet, er was geen Palestina als staat – (het was) deel uit van het Ottomaanse Rijk Ik denk dat we een verzonnen Palestijnse volk die in feite Arabieren en historisch deel van de Arabische gemeenschap en zij hadden de kans om vele plaatsen te gaan. , ‘Gingrich zei.

Gingrich in aanmerking kwamen zijn opmerkingen eerder door uit te leggen dat hij voorstander is van een twee-staten oplossing voor het huidige conflict, maar benadrukte dat het de Palestijnen die moeten bewijzen dat ze werkelijk vrede en concessies aan hun eisen willen in om het te bereiken.

Tijdens een debat in Des Moines, Iowa een dag later, de Republikeinse rivalen aangevallen Gingrich over de opmerkingen, maar niet zo ver gaan te zeggen dat hij fout was.

“We gaan naar de waarheid te vertellen. Maar we gaan opruiende woorden gooien in een plaats die een kokende pot”, zegt mede koploper en voormalig Massachusetts gouverneur Mitt Romney.

Gingrich antwoordde dat, net als Ronald Reagan, hij simpelweg de moed te zeggen wat iedereen wist dat de waarheid te worden gehouden, maar waren te bang om zichzelf te articuleren.

“Iemand moet de moed om de waarheid te vertellen hebben. Deze mensen [de Palestijnse Autoriteit] zijn terroristen. Het is fundamenteel tijd voor iemand het lef om op te staan ​​en te zeggen hebben,” Genoeg liegt over het Midden-Oosten ‘, “aldus Gingrich. “Reagan geloofde in de kracht van de waarheid. Ik ben een Reagan, ik ben er trots op een Reagan, ik zal de waarheid vertellen.”

Gingrich de positie van echo’s die van veel Israëli’s en hun aanhangers over de hele wereld die beweren dat het vredesproces moet gebaseerd zijn op historische feiten, en niet een misplaatste kruistocht voor vermeende rechten van de mens.

Archeologie in de afgelopen eeuw heeft bevestigd om alle historische revisionisten, maar dat de joodse verbinding met dit land is zowel wijdverspreid en oud. Op basis van die historische kennis het Britse Rijk dat de controle van het Heilige Land van de Ottomaanse Turken in beslag genomen beloofde alles wat nu Israël, de “West Bank” en de naburige Jordan voor “close joodse nederzetting”, en de wedergeboorte van een Joodse staat.

Die belofte, belichaamd in de Balfour Declaration, werd internationaal recht aan de Conferentie van San Remo in 1920. Op dat moment, de enige personen die in de regio die zich aangeduid als “Palestijnen” waren de Joden. En het was de Britten, en niet de Arabieren, die weer die term, lenen van eerder veroveraars, de Romeinen, die de naam had genomen van het oude vijanden van Israël, de Filistijnen, die geen Arabisch, maar van Griekse oorsprong.

Dus, Gingrich was correct. In feite zijn alle van de huidige Arabische nationaliteiten moderne uitvindingen (behoudens misschien wel de Egyptenaren en Syriërs – die hun naam te nemen van meer oude culturen). Voorafgaand aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, waren er geen Jordaniërs, de Irakezen, Saoedi-Arabieren of Koeweiti’s. En er was zeker geen afzonderlijke Arabische groep mensen bekend staat als “de Palestijnen”.

De realiteit dat Gingrich duidelijk een greep op heeft is dat zelfs de Arabische wereld deze waarheden, zoals blijkt uit het feit dat het geen interesse had in de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse Arabische staat voorafgaand aan 1967, toen de Arabieren waren in de volledige controle over het accepteert ” West Bank “en Gaza. Ook de internationale gemeenschap lijkt te zo veel zorgen over een Palestijnse staat in die jaren. Het enige dat alleen veranderde toen deze gebieden viel in de handen van hun oude, bijbelse eigenaren, de Joden.

Al dan niet Gingrich handhaaft zijn huidige positie zou hij president worden valt nog te bezien. Maar de basis lijkt te zijn gelegd voor een interessante verschuiving in het Midden-Oosten vredesproces moet poll cijfers te blijven in zijn voordeel.