IRAN EN ISRAEL

IRAN VERGEET DE GOD VAN ISRAEL!

Jesaja 22:6 Elam (Iran) heeft de pijlkoker opgenomen, met wagenen, manschappen, ruiters; Kir heeft het schild ontbloot.

Jeremia 49:35 Zo zegt de HERE der heerscharen: Zie, Ik breek de boog van Elam, de zenuw van hun kracht,

Jeremia 49:36 en Ik breng over Elam vier winden van de vier hoeken des hemels en Ik verstrooi hen naar al die windstreken, zodat er geen volk zal zijn, waar niet verdrevenen van Elam komen zullen.

Israël erkent indirect verantwoordelijkheid voor Flame virus cyberaanval op Iran

‘Flame malware 100 x complexer dan gewoon virus en kan zichzelf veranderen’ – Kasperksy: ‘Dit programma is een meesterwerk’


clip_image002

Regeringsofficials in Teheran zeggen dat Iran getroffen wordt door een nieuwe cyberaanval. Het zogenaamde Flame virus heeft volgens het Iraanse MAHER centrum ‘aanzienlijke schade’ aangericht. ‘Enorme hoeveelheden gegevens zijn verloren gegaan.’ De Israëlische vicepremier Moshe Ya’alon gaf tijdens een radio interview op indirecte wijze toe dat zijn land wel eens verantwoordelijk kan zijn voor het ongekend geavanceerde Flame virus.

Het MAHER centrum is onderdeel van het Iraanse ministerie van Communicatie en verklaarde dat het nieuwe virus dermate complex, accuraat en doeltreffend is, dat er een verband wordt vermoed met de eerste massale cyberaanvallen met het Stuxnet virus in 2010 en later het Duqu virus in 2011. Het Flame virus zou in staat zijn 43 verschillende antivirusprogramma’s te omzeilen.

Virus bevat 100 x zoveel code

Kaspersky, één van ’s werelds grootste data beveiligingsbedrijven, ontdekte als eerste de nieuwe malware. Experts weten echter nog steeds niet precies hoe het virus in elkaar steekt, omdat het ongeveer 100 x zoveel code bevat als een doorsnee computervirus dat is ontworpen om informatie te stelen. Volgens Kaspersky zijn er wereldwijd tot nu toe zo’n 5000 computers besmet. Iran is met 189 computers het zwaarst getroffen, daarna Israël en de Palestijnse gebieden (98), Soedan (32), Syrië (30), Libanon (18), Saudi Arabië (10) en Eygpte (5).
Israël geeft indirect verantwoordelijkheid toe
Volgens de researchers is het Flame virus dermate complex dat alleen een staat achter de ontwikkeling ervan kan zitten. De Israëlische vicepremier Moshe Ya’alon gaf wat dit betreft een duidelijke hint: ‘Voor een ieder die Iran als een reële bedreiging ziet is het logisch om verschillende maatregelen te nemen, inclusief deze. Israël is gezegend als een staat op high-tech topniveau. Wij zijn trots op deze capaciteiten, die voor ons verschillende mogelijkheden bieden,’ aldus de minister tegenover IDF Radio.

‘Meesterwerk’

Ilan Froimovich, Kaspersky vertegenwoordiger in Israël, zei dat de Flame malware op een nog nooit eerder vertoonde wijze informatie weet te verzamelen. ‘Het programma kan bestanden overzetten, screenshots maken, toetsenbord typepatronen registreren en zelfs geluidsopnamen maken.’ Flame is volgens hem erg moeilijk te ontdekken omdat het pas begint te functioneren zodra het van buitenaf de opdracht daartoe krijgt. ‘Dit virus is zo geavanceerd dat het zijn eigenschappen kan veranderen en zichzelf op bevel kan ontwikkelen. Dit programma is een meesterwerk, niet iets dat een verveelde student of iemand anders, hoe getalenteerd dan ook, zou kunnen doen.’

Bron: Xander