BESNIJDENIS EN KANKER

Besnijdenis beschermt tegen herpes en prostaatkanker

Mannen die besneden zijn hebben minder kans op prostaatkanker en een herpesinfectie dan niet-besneden mannen.
Uit een studie in het vakblad Cancer blijkt dat mannen die besneden zijn voor ze de eerste keer seks hebben, gemiddeld 15% minder kans op prostaatkanker hebben dan niet besneden mannen. Als ze prostaatkanker kregen, was die bovendien van een minder agressief type. De onderzoekers vermoeden dat dit te maken heeft met het feit dat besneden mannen minder infecties en seksueel overdraagbare aandoeningen hebben. Eerder onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat prostaatkanker tot 50% meer voorkomt bij mannen met seksueel overdraagbare aandoeningen.
Een tweede studie die werd voorgesteld op de Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections, toont dan weer aan dat besneden mannen in Zuid-Afrika ruim 27% minder kans maken op een infectie met genitale herpes in vergelijking met niet-besneden mannen. Bij de besneden mannen die aan de studie deelnamen had 17% een herpesinfectie, tegenover 31% bij de niet-besneden mannen. Eerder studies hebben ook aangetoond dat de kans op een HIV-infectie lager is bij besneden mannen.

Bron: gezondheid.be

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in UW GEZONDHEID. Bookmark de permalink .

Een reactie op BESNIJDENIS EN KANKER

  1. Pingback: BESNIJDENIS EN KANKER | BIBLESPACE – CHRISTENHUISGEMEENTEN VEURNE – GERAARDSBERGEN

Reacties zijn gesloten.