DAMASCUS UPDATE MAART2013

NA DE VAL VAN BASHAR ASSAD, ISRAEL HET VOLGENDE DOEL?

Een Israëlisch legerleider majoor Benny Gantz heeft op maandag gewaarschuwd dat de Syrische rebellengroeperingen die Amerika en Europa nu helpen te bewapenen en te trainen hun vijandigheid naar Israël richten, na de afzetting van het regime van dictator Bashar Assad.

clip_image002

‘De situatie in Syrië is onstabiel geworden en ongelooflijk gevaarlijke,’ zei Gantz tijdens de Conferentie van 2013 Herzliya. ‘Hoewel de kans op oorlog met Syrië laag is, de terroristische organisaties vechten tegen Assad kunnen zij ons, Israël als hun volgende uitdaging zien.

Sinds het begin van de Syrische burgeroorlog, heeft Israël gewaarschuwd dat de meeste van de rebellengroeperingen worden ondersteund door of takken van radicale islamitische, met inbegrip van Al Qaeda groepen, en hun overwinning alleen maar spanningen langs de grens van Israël-Syrië toenemen zou.

Inderdaad, vorige week hebben Syrische rebellen 21 VN-soldaten, ontvoerd welke waren ingezet om de grens van Israël-Syrië te beveiligen sinds 41 jaar. Die vredeshandhavers werden vervolgens vrijgelaten, maar veel meer vluchtten in Israël voordat ze, ook kunnen worden genomen.

Op zaterdag, openden Syrische rebellen het vuur op de VN-troepen, daarna wordt gevraagd naar een herziening van de veiligheid van de VN-vredessoldaten in het gebied. Israëls zorg is dat de VN zullen besluiten de vredessoldaten terug te trekken nu, wanneer ze zijn het hardst nodig.

De hele situatie wordt bekeken in Jeruzalem als enkel een ander voorbeeld van hoe Israël internationale garanties met betrekking tot zijn veiligheid niet kan vertrouwen, en daarom geen grote concessies moet maken, die de veiligheid van haar burgers in gevaar zou brengen.

DAMASCUS EINDE NADERT ZOALS IN DE BIJBEL BESCHREVEN EN DAARNA………..GOG?

Bron: Israel Today.