DE BAZUIN GEHOORD?

Zonlicht op Aarde in halve eeuw tot één derde verminderd

 

 

clip_image002

 

‘En de vierde engel blies de bazuin, en het derde deel van de zon werd getroffen…

zodat het derde deel daarvan verduisterd werd, en de dag voor het derde deel geen licht had..’  (Openbaring 8:12)

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het zonlicht op Aarde sinds ongeveer de jaren ’50 van de vorige eeuw tot ongeveer één derde is verminderd. Dit ‘global dimming’ (wereldwijde schemering) effect werd al zo’n 20 jaar geleden door enkele wetenschappers geconstateerd, maar toen nog totaal niet  ernstig genomen. Nu anno 2013 is geconstateerd dat in Azië, de Verenigde Staten en Europa het zonlicht significant is afgenomen -in Hong Kong zelfs met 37%- zo vrezen steeds meer wetenschappers voor de mogelijk ernstige gevolgen voor onze planeet.

‘Global dimming’ is een ontwikkeling dat de wetenschap totaal niet had verwacht of voorspeld. Honderden instrumenten over de hele wereld tonen echter aan dat steeds minder zonlicht het Aardoppervlak bereikt. Tussen de jaren ’50 en de vroege jaren ’90 was de daling ongeveer 10%, maar in sommige regio’s, met name in Azië, de VS en Europa, was dit veel hoger. Hong Kong spant de kroon met een vermindering van het daglicht met maar liefst 37%.

Nieuwe kleine ijstijd

Het ‘global dimming’ effect dreigt de komende tientallen jaren versterkt te worden door een gebrek aan zonneactiviteit. Volgens zon- en ruimtewetenschappers neemt het magnetische veld op de zon, dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van zonnevlekken, al geruime tijd af. Als de huidige trend zich onverminderd doorzet dan zullen er in 2016 geen zonnevlekken meer ontstaan. De laatste keer dat dit gebeurde veroorzaakte in de 17e en 18e eeuw een langdurige koude periode die nu bekend staat als de ‘kleine ijstijd’. (2)

 

Geen global warming

Bovenstaande effecten zullen het door de onafhankelijke wetenschap reeds totaal ontkrachte ‘global warming’ effect nog verder onderuit halen. Inmiddels is bewezen dat de temperatuur op Aarde de afgelopen 15 jaar is gestagneerd en zelfs licht is gedaald, terwijl ‘warming wetenschappers’ juist een forse stijging hadden voorspeld (3). Probleem is dat de politiek het miljarden kostende milieubeleid op deze falende ‘wetenschap’ heeft gebaseerd en vast van plan lijkt hier niet van af te wijken.

clip_image004

De Bijbel profeteert de verduistering van het zonlicht

De vermindering van het zonlicht zal sommigen doen denken aan de profetieën in de Bijbel, die voorzeggen dat in de eindtijd het zonlicht met één derde zal verminderen (Openbaring 8:12). Veel uitleggers hebben altijd automatisch aangenomen dat dit in één klap zal gebeuren, maar dat valt nergens uit op te maken. Mogelijk gaat het dus om een geleidelijk proces en heeft de vierde bazuin inderdaad al lang geleden geklonken.

Bron: New York Times.