GOD EN ORGAANDONATIE

GOD EN ORGAANDONATIE

clip_image002

Hoe denkt een Bijbelgetrouw christen over dit omstreden onderwerp?  Hoe denkt er een ongelovige over? Welke wetten maakt men hieromtrent? Maar wat veel belangrijker is: Hoe denkt God erover, en wil men het denken van God geloven en aanvaarden. De Bijbel is Gods woord, het is levend en krachtig. Het is een zwaard dat haarfijn kan snijden, het schift overleggingen en het denken van de mens.(Hebr.4,12). Daarom toetsen wij dit onderwerp enkel aan de Bijbel. Wie de Bijbel niet gelooft, dient niet verder te lezen.

Een eerste tekst die wij willen onder ogen zien is, 1 Thess.5,23. Dit futuristisch Bijbelvers, waarschuwt de christenen, te zorgen voor hun lichaam, en het onberispelijk te bewaren tot de wederkomst van Jezus. Het is een tempel van Gods Geest. Dus is het lichaam geen persoonlijk bezit meer van de christen. Ieder kan er nu ook zelf over nadenken, en beslissen voor het geven van bepaalde organen tijdens zijn leven. Naastenliefde is een must, doch als het niet in overeenstemming is met Gods wil, dienen wij te weten dat onze gehoorzaamheid tot God, onze liefde tot God betekent. Wie staat er op de eerste plaats? God of uw naaste?

Na de dood….

Wanneer is iemand dood?  Leviticus 17

11 Want het leven van het vlees is in het bloed,

Het is duidelijk dat het leven eindigt, wanneer het hart het bloed niet meer laat stromen. God spreekt over het hart en niet over de hersenen. Dan is men pas dood voor God. Hersendood is nog niet hetzelfde als de dood, doch het is een eindfase voor het sterven van iemand. Vandaag denkt de mens daar anders over, maar niet God.

Getransplanteerde organen in het lichaam kunnen sterk worden afgestoten. De mens werd dus geschapen met een afweersysteem voor vreemde organen. Daarom zoekt de mens opnieuw dit te overbruggen, en dienen sterke medicatie gegeven voor onderdrukking. Ook deze medicatie heeft zijn nevenwerkingen. Wij zwijgen dan nog over de handel erin.

Grenzen overschrijden…. Deut.27:17

17 Vervloekt is hij, die de grensscheiding van zijn naaste verlegt. En het gehele volk zal zeggen: Amen.

 Volgens Dr.P.Beck, kan deze Bijbeltekst ook benaderd worden, als een verleggen van levensgrenzen. Het komt er op neer dat men mensen kunstmatig in leven houdt met het doel tot orgaandonatie. Het doet ons denken aan een andere tekst van naastenliefde: 17 Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets dat van uw naaste is. Doch mogen wij dan wel ook begeren zijn hart, longen of zijn nieren? Uiteindelijk hoopt men op iemand anders dood.

Is er dan geen hoop voor die mensen welke lijden onder slecht functionerende organen?

Iedere Bijbelgetrouwe christen, weet en hoopt op zijn verheerlijkt lichaam, hetzij hij eerst sterft, of zal worden opgenomen. Die dag nadert snel, onze generatie maakt het wel mee! Maar vergeet niet dat de Here nog steeds kan genezen, na gewoon een gebed of zalving in geloof.

Natuurlijk kan men nog verder gaan over dit onderwerp, doch de Bijbel blijft actueel. De Bijbel spreekt veel meer over het hart dan over de hersenen. Dat heeft zijn reden, bijzonder als men heeft ontdekt dat het hart ook nog geheugencellen zou bevatten.

Biblespace Bijbelonderzoek https://biblespace.org

2 gedachten over “GOD EN ORGAANDONATIE”

  1. ik weet het nu niet zeker,heb er al verschillende keren bij stilgestaan.orgaandonatie.God komt op de eerste plaats daar is geen naald tussen te krijgen,maar staat ook heb elkander lief.Als je iemand kan redden,natuurlijk als het over je family gaat(je zoon of dochter ligt dat veel gevoeliger dan een verre vriend.Natuurlijk organen verkopen is zeker niet toegelaten,maar het ander heb ik toch twijfels.Na een tijd zal de heilige geest het me wel tonen.Kunnen jullie helpen bidden dat het me duidelijker wordt aub

    Like

  2. But, doesn’t our beloved Lord also say that there is no greater love than to give your life for someone. So would that not be giving someone a chance to live?

    Like

Reacties zijn gesloten.