IN DE PUT ZITTEN

clip_image001

 

 

 

Een man viel in een put en kon er zelf niet meer uitkomen. Een MEELEVEND iemand, een humanist, kwam langs en zei: “Ik voel met je mee.” Een OBJECTIEF iemand kwam langs en zei: “Het is heel logisch dat iemand in zo’n put valt.” Een FARIZEER zei: “Alleen slechte en zondige mensen vallen in een put.” Een WISKUNDIGE berekende hoe hij precies in de put was gevallen en hoe diep! Een JOURNALIST wilde het exclusieve verhaal over zijn val in de put. Een FUNDAMENTALIST zei: “Je verdient de put.” De FISCUS vroeg of hij wel zijn belasting voor de put betaalde. Een KLAGEND iemand zei: “Je klaagt nu wel, maar wacht tot je MIJN PUT hebt gezien!” Een CHARISMATISCH CHRISTEN zei: “Belijd dat je niet in de put zit.” Een OPTIMIST zei: “Het had veel erger kunnen zijn.” Een PESSIMIST zei: “Het kan nog veel erger worden!”

JEZUS zag de man, pakte hem bij de hand en

trok HEM UIT DE PUT!

 

clip_image003