DE BIJBEL VERBIEDEN?

KOMT OPNIEUW VERBOD OP DE BIJBEL?

clip_image002

Minder dan vijf jaar geleden had de Verenigde Staten een ‘Commander-in-Chief’, die een uitgesproken wedergeboren, evangelisch christen was. Hij duidde publiekelijk de Bijbel aan als zijn favoriete boek en Jezus Christus als de belangrijkste filosofische invloed in zijn leven.

Vandaag is het aan onze militairen die christen zijn, verboden om een Bijbel op hun bureau te leggen. Ze kunnen wel hun uniform dragen als ze mee-marcheren in een gay pride parade, maar mogen niet hun uniform dragen als zij voor een kerkelijke gemeente spreken, of op een andere religieuze bijeenkomst.

Militaire aalmoezeniers is het toegestaan om in de naam van Jezus Christus te bidden wanneer ze diensten houden in een militaire kapel, maar het is verboden om de naam van Jezus te gebruiken bij het bidden op openbare plaatsen. Ik vraag me af: geldt dat ook voor het slagveld?

Ik zou dit hele bericht wel willen besteden aan slechts enkele van deze dramatische veranderingen die onze natie zijn overkomen in de laatste paar jaar – en dit alles onder het mom van “politieke correctheid” of haar juridische term “hate speech”.

Je kunt je afvragen waarom ik blijf hameren op dit onderwerp. Dat doe ik, omdat ik wil dat u echt begrijpt hoe het misschien maar over een paar jaar, of nog minder, uw voorganger zal worden verteld dat hij of zij niet meer kan prediken wat de Bijbel zegt over het huwelijk, of over de heiligheid van het leven, of zelfs om te verkondigen dat Jezus Christus de enige weg naar verlossing en naar de hemel is. Als hij dat toch doet, zal hij worden vervolgd en misschien zelfs naar de gevangenis worden gestuurd.

Denkt u dat dit niet kan gebeuren in Amerika? Nou, het is al gebeurd in Europa, en zoals u weet, willen onze vrienden op links Amerika laten zijn als Europa. Erger nog, het gebeurt al net ten noorden van onze grens in Canada.

En dat verraderlijke ding over politieke correctheid is dit: je bent er een gevangene van voor je zelfs maar weet dat het een bedreiging is. Geloof me, ik wou dat het niet zou gaan gebeuren, maar we weten dat het gebeurt vanwege de Bijbelse profeten die het voorspelden.

Aan u en mij heeft God toevertrouwd om Zijn vertegenwoordigers te zijn op deze aarde – in de meest kritieke en spannende tijd in de profetische geschiedenis. Dus om onze kans om de glorie aan God in de laatste dagen van dit tijdperk van genade te vergroten, wil ik u helpen u voor te bereiden op wat zeker komen gaat.

Als u kijkt naar de afgelopen edities van dit ‘Report’, weet u dat ik geloof dat de tijden van geweld en vervolging al net om de hoek klaar staan. En als ze komen, moeten wij als gelovigen klaar zijn, en sterk, tegen de golvende getijden van de publieke opinie en de publieke spot. We moeten klaar zijn om daartegen te vechten.

Daarom wil ik deze week met u praten over “strijdend geloof”. Wat is “strijdend geloof”? Hoe doen we dat? Gezien de snel toenemende gevaren van deze laatste dagen, wil ik de belangrijkste waarheid die God ooit mij toonde met u delen.

Met de groeten van een door God gezegende Br.Hal Lindsey, Amerikaans evangelist.

 

 N.B. Door Hal Lindsey kwam de auteur van Biblespace tot geloof, samen met de vele anderen, door zijn boek:

De planeet die aarde heette”, welke in miljoenen exemplaren en verschillende talen werd uitgegeven.