GOD EN DE STERREN

clip_image002

 

 

clip_image004

 

En God zeide: Dat er lichten zijn in het uitspansel van de hemel om de dag te scheiden van de nacht , en ze dienen als tekens en de seizoenen en de dagen en jaren merk laat . ” (Genesis 1:14)

Heb je een stoeprand aangebracht aan de Pleiaden of losgedraaid, de banden van Orion? Kunt u voortbrenge Mazzaroth in hun seizoen, of gids de Beer met zijn trein? Kent u de verordeningen van de hemel, dan kunt u in werking hun plan op de aarde? (Job 38:31-32 )

Voor ten minste 2500 jaar na de oprichting, was er geen Bijbel, geen geschreven openbaring van God. Heb je er ooit over nagedacht? Naast het vertellen van verhalen en het onderwijs doorgegeven van generatie op generatie, hoe heeft God Zichzelf aan de mensheid geopenbaard?  We weten dat hij sprak met mensen op specifieke gelegenheden (Adam en Eva , Abraham, Noach, Mozes ). Maar heeft hij ook gesproken door middel van Zijn schepping?

Psalm 19 zegt: “De hemel ontvouwt de glorie van God, de hemel het werk van zijn handen te verkondigen. Dag na dag dat ze uitstromen van meningsuiting; nacht na nacht zij er kennis van te geven. Er is geen spraak of taal waar hun stem niet wordt gehoord. Hun stem gaat uit naar de gehele aarde, hun woorden tot de uiteinden van de wereld. “

Dit is zeker een algemene aanduiding van hoe God is geopenbaard door de natuur , maar het kan ook letterlijk genomen worden . spraak , kennis , en alle heerlijkheid van God zijn meegedeeld aan de wereld door middel van de hemelen voor eeuwen!

Dierenriem
Het woord ” Mazzaroth “in het vers uit Job hierboven is gewoon het Hebreeuwse woord voor de twaalf tekens in de hemel van de dierenriem. (Zie Strong’s Concordantie, ref. Hebreeuwse 4216 Zodiac! Die stuurt onmiddellijk alarm voor de meeste christenen, maar voordat je denkt dat ik overga naar de donkere kant, laat het me uitleggen.

Helaas werden de studie van Gods sterren en de sterrenbeelden aan de hemel verdraaid door afgoderij en heidense religies die de kennis van God en Zijn gewenste mysteries zonder de relatie met Hem. God had die verlangens. Geen wonder dat de Schrift vol is van zulke duidelijke waarschuwingen tegen astrologie en waarzeggerij:

 

13 Gij hebt u afgesloofd met uw vele plannen; laten

nu opstaan en u redden, zij die de hemel indelen,

die de sterren waarnemen, die maand voor maand

doen weten wat u overkomen zal.

14 Zie, zij zijn als stoppelen, die het vuur verbrandt,

zij kunnen hun leven niet redden uit de macht der

vlammen; het is geen kolengloed om zich te warmen,

geen vuur om daarbij te zitten.(Jes.47)

 

Maar God schiep de Mazzaroth voor ons. De sterrenbeelden en de tekens van de dierenriem, werden gestolen door heidense religies, maar oorspronkelijk in de hemel gezet door God en later besproken in de Bijbel!

In zijn boek Getuige van de Sterren, EW Bullinger , een dominee , een geleerde en schrijver , vertelde hoe de sterrenbeelden getuigen om de juistheid van de Bijbelse profetie in combinatie met zijn Bijbelkennis, met historische bronnen zoals Josephus , de oude Joodse historicus plaatste. Bullinger zegt dat oude Perzische en Arabische tradities de studie van de astronomie terug tot Adam, Seth en Henoch hadden. Alle tradities, waaronder oude Hebreeuwse Schriften, erkennen de twaalf tekens van de dierenriem. “Als we ons wenden tot de geschiedenis en traditie, ” schrijft Bullinger, ” hebben we in een keer een ontmoeting met de twaalf tekens en zijn dezelfde, zowel wat de betekenis van hun namen en hun bestelling in alle oude volkeren van de wereld. ” De Mazzaroth is gegeven van God aan Adam samen met zijn plan van verlossing voor de mens zien.

Nadat Adam en Eva ongehoorzaam aan God waren en allebei uit de tuin werden gezet. Met het verpletterende gewicht van hun schuld en hun verdriet van de vloek zou nu de dood in de wereld komen. Vanaf dit moment zou God, onze Vader, het verhaal van de verlossing vertellen aan zijn kinderen, om hen enige hoop te geven. Is het mogelijk dat hij begon te spreken door middel van twaalf sterrenbeelden? Zou het verlossingsplan van God in de sterren staan om te vertellen hoe Jezus onze Verlosser zou worden? Hoe Hij zou geboren worden uit een vrouw onder het maagdenbeeld, en gewond door onze vijand , onze zonden zou dragen , en sterven voor onze zonden? Zou Hij de kop van die slang de duivel verpletteren en vervolgens worden opgewekt uit het graf om ons een hoop en een toekomst en het eeuwige leven te geven?

 

Wanneer de psalmist schreef dat de hemelen, Gods heerlijkheid zouden verklaren, betekent dat niet alleen dat de sterren mooi zijn, maar dat ze daadwerkelijk de glorie van God zelf zijn, en het verhaal van Gods Zoon Jezus te verklaren! Een studie van deze sterren onthullen veel over Gods verlossingplan. Het sterrenbeeld Orion, staat niet alleen tweemaal in het boek Job, maar ook in de profeet Amos, en is waarschijnlijk symbool voor de ” komende Prins van het licht. “ – (Amos 5:08)

 

De ster van Bethlehem in Num.24?

17 Ik zie hem, maar niet nu; ik schouw hem, maar

niet van nabij; een ster gaat op uit Jakob, een

scepter rijst op uit Israël, en verbrijzelt Moabs slapen,

en verplettert alle zonen van Set.

 

De ster wees op Hem!
De Ster van Bethlehem wees naar Jezus Christus! De vijand is gekomen om de openbaring van God te verdraaien!  Zo kwam er de astrologie met horoscopen en waarzeggerij! Maar nee! De waarheid is, de sterren getuigen van God en Zijn glorie en van de heerlijkheid van Gods Zoon!

De Ster van Bethlehem leidt allen die behouden willen worden, naar de Verlosser,  Jezus Christus net als de wijze mannen die reisden van ver om geschenken te brengen en te aanbidden de Heiland.

Waarom willen wij dit onderwerp zo benaderen? Omdat het christelijk geloof werd uitgedaagd door verdichtsels en tradities uit andere, heidense godsdiensten. Willen wij de stem van God negeren, en onze eigen kennis en eigen belangen eerst stellen, zonder een goede relatie met God?

Het boek Job, waar de sterrenbeelden werden besproken, is een van de oudste stukjes literatuur in de wereld. Het bewijs van de schepping, de zondvloed, Jezus ‘ dood en opstanding.
Sinds de publicatie en de film van de Da Vinci Code zijn oude gnostische filosofieën weer opgedoken in onze popcultuur. Hun doel is twijfel over de correctheid van de Bijbel en het leven van Jezus met ongegronde beweringen over de opstanding en de wonderen te loochenen. (Bron deels hieronder)

 
E. W. Bullinger , Het getuigenis van de sterren, Kregel Publications, herdruk van de 1893 editie.

clip_image005

clip_image006