WAAROM LAAT GOD HET KWAAD TOE?

BIBLESPACE BELGIUM BIJBELSTUDIE EVANGELISCH VLAANDEREN

Waarom laat God toch zoveel kwaad toe?

Wij kunnen deze vraag stellen voor ons persoonlijk leven en in het algemeen. Oorlog…natuurrampen…..tegenslagen in uw leven….ongeluk, ziekte en tenslotte de dood…..Om op deze vraag een correct antwoord te kunnen geven, dan dienen wij te luisteren wat God zelf zegt, en dat staat enkel in de Bijbel.

Jesaja 48:17 Zo zegt de HERE, uw Verlosser, de Heilige Israels: Ik ben de HERE, uw God,

die u leert, opdat het u welga; die u de weg doet betreden, die gij moet gaan.

God heeft het goede voor met ieder mens. God heeft medelijden met mensen, waarvan de tranen rollen in het verborgene. Daarom wil God de mens leren hoe hij op deze aarde een gelukkige levensweg kan bewandelen. God gaf ons geen catechismus, een geloofsboek, of een gebedenboek, neen, enkel sprak Hij door de profeten, door Jezus Christus, en later door de…

View original post 951 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK. Bookmark de permalink .

2 reacties op WAAROM LAAT GOD HET KWAAD TOE?

 1. Fredkijlstra zegt:

  Toch begrijp ik het niet toen Jezus aan het kruis voor ons is genageld toen is de zonde weg genomen en het kwaad overwonnen en de taak volbracht,maar het zal wel aan mij liggen ik zal de bijbel wel nooit begrijpen.Het is voor mij te verwarrend allemaal en in de bijbel zelf staan allemaal wrede dingen en het speelt zich allemaal af in het verleden met heel wat oorlogen verraad bloed vergieten intriges enz. Echt vredelievend is het niet.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

  • Wij hebben een vermoeden, dat u mogelijks de wedergeboorte niet hebt meegemaakt. Jezus heeft het inderdaad volbracht, er is nu vergeving voor ieder die in Hem gaat geloven. Je word wedergeboren uit water en geest staat er. Dit betekent het water= de Bijbel. De Geest overtuigt u dat dit de waarheid is, en uw belden zonden zijn vergeven door geloof. Daarom laat men zich dopen met water, na gedoopt te zijn door Zijn geest. Wie zijn zonden belijdt met spijt en berouw, aan die mensen zal Jezus zich openbaren. Als je dit hebt gedaan, dien je niet te twijfelen omdat je niet alles begrijpt. Een mensenleven is te kort om alles wat in de Bijbel staat te kunnen begrijpen.

   Like

Reacties zijn gesloten.