DE PROFEET JONA

BIBLESPACE- UW BIJBELWEBSITE - UW BIJBELSTUDIE - UW REDDING

clip_image001

clip_image003

Nineve was de hoofdstad van Assyrië, de doodsvijand van Israel. Jona vindt het niet naar zijn wil om te gaan prediken, laat dan maar liever Nineve omgedraaid worden als Sodom en Gomorra. De profeet Jona volgt dan zijn eigenzinnige motieven en vlucht, hij weigert om Gods opdracht te vervullen. Laat die wereld maar vallen, men wil niet meer luisteren naar de Schepper. Nineve waren toch maar heidenen in zijn ogen. Er leeft in de profeet Jona een soort nationalistische liefde : alleen Israel is Gods volk, en de heidenen zijn minderwaardig! Israel is het uitverkoren volk. Hij vond in feite dat God ” te goed en te barmhartig” was.Ook de apostelen dachten eerst dat Jezus Israel zou bevrijden van de Romeinse bezetter, maar Jezus deed niet aan politiek, dat was niet Zijn opdracht!

Nog steeds kunnen orthodoxe Joden niet begrijpen dat God ook een volk heeft bereid onder heidenen n.l…

View original post 935 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 35 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Stuurt wekelijkse e-mails met Bijbelstudies op aanvraag van mensen welke hun eigen gemeente (kerk) verlieten omwille van dwaalleer. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was oudste van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant ging spreken in vele gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Vg. Br.Gaytant startte de eerste huisgemeente te Veurne in 1994, en sinds 2008 een huisgemeente te Geraardsbergen. Vanaf september 2014 te Oostduinkerke. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BIJBELGETROUWE BOODSCHAPPEN, EXTRA UIT DE PROFETEN en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.