3 PSALM DAVID KON SLAPEN

BIBLESPACE BELGIUM BIJBELSTUDIE EVANGELISCH VLAANDEREN

 

PSALM 3

EEN SLAAPPROBLEEM ?

 

clip_image002

 

Deze psalm werd geschreven toen koning David in een conflict lag met zijn eigen zoon Absalom. David was toen 65 jaar oud. Wij vinden in de psalmen die David schreef zijn problemen terug. David brengt lof telkens een van zijn overwinningen op zijn problemen door tussenkomst van zijn God.

Wij zijn toch meestal niet geneigd om over onze problemen te zingen, doch spontaan en eerlijk over onze overwinningen. Dit is geen zingen uit traditie!

Om deze psalm te begrijpen moeten wij wel de opstandigheid van zijn zoon Absalom ( = mijn vader is vrede ) in het oog houden.

Deze psalm leert ons hoe David met zijn God, problemen en angsten oplost.

VERS 2

Hier lezen wij een stukje over het zelfbeklag van koning David.

David had nog slechts hen, die hem omringden een 600-tal mensen, de rest van het volk liet…

View original post 1.249 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in BIJBELSTUDIE PSALMEN (in opbouw), BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK. Bookmark de permalink .