HALLOWEEN

BIBLESPACE - BIJBEL EN BIJBELVERKLARINGEN - BIJBELONDERZOEK - PROFETIE - PASTOR R. GAYTANT - media

clip_image002

(1 Thessalonicenzen 5:21-22)

Een viering van het kwaad

Halloween is een religieuze dag, maar het is niet christelijk. Tom Sanguinet, een ex-hogepriester in wicca zei: “Deze moderne feestdag, die we Halloween noemen, vindt zijn oorsprong in de volle maan het dichtst bij 1 november, het Nieuwjaar van de heksen. Het is een tijd waarbij de geesten (demonen) op hun krachtigst zijn en de aarde herbezoeken. Halloween is door en door kwaad en er is niets dat we ooit zullen doen of gedaan hebben dat het aanvaardbaar zal maken voor de Here Jezus.

Dag des doods Halloween heeft sterke wortels in het heidendom en de hekserij. Het begon als het Druïdenfestival Samhain. The Kelten zagen 1 november als de dag des doods omdat, in het noordelijke halfrond, deze dag het begin van de winter was, de bladeren vielen, het werd vroeger donker en de temperatuur daalde. Ze geloofden dat…

View original post 1.563 woorden meer