INTERNET EN DE BIJBEL

 

DE DOCHTER VAN BABEL EN INTERNET

 

clip_image002

 

Voor wij de sluier even willen oplichten van deze dochter, kijken wij eerst even in de geschiedenis, om ook de Bijbelse profetie beter te begrijpen welke zich vandaag snel vervuld. Het oude Babylon gebruikte politieke macht om tot een eenheid te komen van Godsdienst, een staatsgodsdienst. De profeten Jeremia en Jesaja profeteerden de ondergang van Babel voor hun afgoderij. De tempel van Gods volk werd er ook voor vernield, en zo zal het ook gebeuren met de dochter van Babel. Zoals men vanaf 27 voor Chr. Het volk leerde om de Romeinse keizer te aanbidden, was dat net als in Babylon. Wie deze staatsgodsdienst niet wilde volgen werd vermoord. Zo werd W.Tyndale, een Bijbelvertaler vermoord op de brandstapel, in België op 6 okt.1536

Dit gezegd zijnde kijken wij even naar wat er vandaag zich voordoet, met hen die de dochter van het huidige Babel in vorming, als de wereldkerk niet zal willen volgen.

Een Duitse krant schreef dat de V.N. afspraken maakte met Microsoft en Facebook, om christelijke sites of oude christelijke doctrines te weren van het Internet. Ze dienen te worden aanzien als “Digitaal terrorisme”. Ook klimaatontkenners worden als tegenwerkers van Globalisatie aanzien. Begrijpelijk want het klimaat is een mogelijke of langzame weg naar wereldmacht. Komen er opnieuw kampen, executies voor tegenstanders van de globalisatie, lees de dochter van Babel? Let op de laatste ontmoetingen van de paus met de verantwoordelijken van wereldwijde sociale media. Welke zijn de banden tussen de sociale media en de wereldpolitiek?

1 En een van de zeven engelen, die de zeven schalen

hadden, kwam en sprak met mij, zeggende: Kom

hier, ik zal u tonen het oordeel over de grote hoer,

die zit aan vele wateren,

2 met wie de koningen der aarde gehoereerd hebben,

en zij, die op de aarde wonen, zijn dronken

geworden van de wijn harer hoererij. Openbar. 17

Wij verwijzen naar onze studie van de Apocalyps 17

https://biblespace.wordpress.com/2015/10/27/het-boek-openbaring-apocalyps/

Biblespace Vlaanderen: https://biblespace.wordpress.com/.

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in ACTUEEL PROFETIE. Bookmark de permalink .

Een reactie op INTERNET EN DE BIJBEL

  1. Pingback: INTERNET EN DE BIJBEL | BIBLESPACE VLAANDEREN

Reacties zijn gesloten.