TELEURSTELLING EN VERDRIET VOORDEUR VAN DEPRESSIE

BIBLESPACE BIJBELONDERWIJS EVANGELIE BIJBELONDERZOEK

TELEURSTELLING EN VERDRIET

Teleurgestelling verwerken

Teleurstelling en verdriet behoren eenmaal tot ons aardse leven. Ze staan geschreven op de voordeur van depressiviteit. Mensen worden teleurgesteld omdat hun levensverwachtingen er niet meer komen. Teleurgesteld in zichzelf, want je kunt niet alles wat je zelf wil vervullen, teleurgesteld in anderen, beloften die gebroken worden, promoties geweigerd, liefdesverdriet , diploma’s niet behaald, gemaakte plannen die mislukken, ieder denkt eens aan zichzelf. Gods woorden geven raad om al deze dingen te voorkomen of te verwerken, de Bijbel stelt niemand teleur, tenzij de ongelovige !

Vertrouw op Gods Woord.

Wie op Gods woord wil vertrouwen moet het eerst aannemen, en gehoor geven, handelen naar wat men leest, levensprincipes veranderen. Geloven is een werkwoord. God wil alle mensen verlossen en genezen van hun wonden opgelopen door teleurstellingen. God wil de mensen blij zien, niet verdrietig. God kent onze emoties!

Exodus 2.

23 In die lange tijd stierf…

View original post 1.471 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK, UW GEZONDHEID en getagged met . Maak dit favoriet permalink.