DOPEN ZOALS DE BIJBEL LEERT

Bron: DOPEN ZOALS DE BIJBEL LEERT

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Galerij | Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK, DOOPDIENSTEN. Bookmark de permalink .

2 reacties op DOPEN ZOALS DE BIJBEL LEERT

 1. Vera Mortelez zegt:

  Goeiemiddag,wat is de doop in de dood?aub ?

  Op 15 okt. 2017 13:44 schreef “BIBLESPACE- BIJBELONDERZOEK –

  Like

  • BIBLESPACE zegt:

   Inderdaad velen begrijpen die tekst niet. Men dient te weten dat de Bijbel goed kan begrepen worden door
   de symboliek, vergelijkingen enz. DE dood hier betekent dat men zijn “oud” zondig leven wil begraven, en men beseft dat Jezus
   deze bewerking heeft gemaakt door zich te openbaren in het hart van de mens welke zich bekeerde. Wie zich liet dopen
   zag dat hij na de onderdompeling opnieuw boven water kwam, wat symbool staat voor zijn opstanding ten leven, en niet voor het laatste oordeel. Zo heeft een wedergeboren christen geen behoefte meer aan al de begeerten die de wereld ten toon stelt, hetzij figuurlijk, sociaal of anders.
   DE wedergeboorte ontstaat niet door de “waterdoop”!

   Like

Reacties zijn gesloten.