DE WONDERLIJKE GEBOORTE VAN JEZUS

BIBLESPACE BIJBELONDERWIJS EVANGELIE BIJBELONDERZOEK

clip_image001

clip_image003

Onze geboortedag is altijd een speciale dag, een verjaardag met soms een feestje. Aan onze geboorte is eerst een tijd van verwachting aan voorafgegaan, een tijd van nieuwsgierigheid, een korte stonde van pijn en daarna de grote blijdschap. De geboorte van Jezus is wel bijzonder.Vooraf geeft de evangelist de stamboom van Jezus, en daarin ligt een geheimenis! (Matth.1:17) Bij de driemaal 14 generaties, samen 42 generaties dus, ontbreekt er één bij de laatste14, dus 13de generatie is die van Jozef!

Die “laatste” generatie impliceert de komende en wederkomende Jezus, eerst als “de zoon des mensen”, (Jes.53:2,3) daarna als Rechter over de vele natiën, op de troon van David, als “de zoon van David” Een tweevoudige generatie. Hij komt terug met Zijn volk, de gemeente, de laatste generatie!

Dit is het 42ste geslacht, zijn gemeente. Het zijn nieuwe mensen, een generatie uit de Geest geboren net…

View original post 1.148 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK. Bookmark de permalink .