DE DROOM VAN DE WERELDGESCHIEDENIS

BIBLESPACE VOOR BIJBELSTUDIE ONLINE

clip_image006.gif

DE DROOM VAN NEBU­KADNESSAR.

 

WIE WAS NEBUKADNESSAR ?(Daniel 2)

clip_image002

 

Hij was de zoon van Nabopolassar,  de stichter van het Nieuw-Chaldees rijk of Babylonische rijk in 606 v.Chr. Nebukadnessar versloeg de Farao van Egyp­te, veroverde Syrië en Palestina. Jeruzalem werd verwoest en bezet. ( Jer.46:27-28 )

 

WELKE GODSDIENST HAD HET BABY­LONISCHE RIJK ? (v.2-18)

clip_image004

Het was gewoon afgoderij. Goden als “Isjtar”, “Mar­duk” die ook de naam van “Bel” of “baal” krijgt. Vele afgoden als Krijgsgoden, liefdesgoden, goden die in getallen werden uitgedrukt enz…

Al deze goden worden vandaag opnieuw levend, eigenaardig, ze zijn nooit helemaal verdwenen, hun symbolen vinden wij terug, zoals vroeger in de staatskerk, het nieuwe Babel! De koning wil zijn droom begrijpen en richt zich tot de “geestelijken” van zijn land, die aan het hof werken. Wie wordt nu bedoelt met deze mensen ?

clip_image006Er waren en zijn er de verschillende…

View original post 1.726 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK. Bookmark de permalink .