73 PSALM TWIJFELT U AAN GOD?

Uw keuze…

BIBLESPACE BELGIUM BIJBELSTUDIE EVANGELISCH VLAANDEREN

clip_image002

clip_image004

Een psalm van Asaf, componist en dirigent, door koning David aangesteld voor de erediensten. Een prachtig lied met geestelijke inhoud om diep over na te denken en, dieper te vertrouwen op God.

Koning David wilde dat de God van Israël, Jahweh, zou worden geprezen, omdat er maar één levende God bestaat. Het is de God der heerlijkheid.(Ps.29:3).

Het is goed om even stil te staan bij het woord: Heerlijkheid. In het O.T. staat in het Hebreeuws “Kabod”. Het gaat over de gewichtigheid en aanzien van een persoon, door zijn bezit, rijkdom, of door een leiderspositie zoals bij Jozef.(Gen.45:13). We kunnen ook zeggen mensen die behoren tot de adelstand.

Doch wij vinden in de Bijbel, Gods woord, twee soorten van heerlijkheid, een aardse heerlijkheid en een hemelse heerlijkheid. Een vergankelijke en een onvergankelijke heerlijkheid!

Dat was het wat Asaf had opgemerkt en geobserveerd, hij kon bijna niet meer geloven dat…

View original post 1.799 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BIJBELSTUDIE PSALMEN (in opbouw). Bookmark de permalink .