JEZUS, WAAROM KWAM U?

BIBLESPACE BELGIUM BIJBELSTUDIE EVANGELISCH VLAANDEREN

Jezus in Bethlehem geboren

HIJ KWAM, GEEN PLAATS MEER

VOOR HEM IN BETHLEHEM.

HIJ KOMT TERUG, OPNIEUW NIET WELKOM?

clip_image004

Velen denken dat Jezus Christus op aarde is gekomen om een grote katholieke wereldkerk te stichten, om de wereld iets beter te maken. Anderen dachten dat het was om Israël te verlossen van de Romeinse bezetting. Zo zijn er tal van overtuigingen, die zondig zijn. Doch om het doel van Jezus beter te begrijpen hebben wij enkel de Bijbel nodig, want Jezus wees er zelf altijd naartoe, en wees regelmatig de farizeeërs scherp terecht. De farizeeërs weken af van de Bijbel en maakten kerkelijke wetten, en een Talmoed, die God nooit had gewild!

15 Dit is een getrouw woord en alle aanneming waard, dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaren te behouden, onder welke ik een eerste plaats inneem.1 Tim.1:15

Dit zijn de geschreven woorden van de apostel Paulus, die tot andere…

View original post 1.086 woorden meer

Over BIBLESPACE

Biblespace Vlaanderen opgericht door R. Gaytant, Evangelist, vrije Bijbelexegeet, verzorgt Bijbelstudies en toespraken. Onderzoekt reeds meer dan 37 jaar de Bijbel. Geeft Bijbels advies voor gemeenten. Wij volgden Bijbel Theologie in Leuven 1980-83. Gaytant R was Voorganger van de Evangelische gemeente te Oostduinkerke van 1984 tot 1994. R. Gaytant sprak in tal van gemeenten in West Vlaamse gemeenten en ook daarbuiten. Br. Gaytant kwam in september van 1979 tot het levende geloof in Christus door de wereldbekende Amerikaanse Evangelist Hal Lindsey, dit na een ernstige kwetsuur opgelopen tijdens een vrije voetbalwedstrijd. Zie persoonlijk getuigenis op de site. Gehuwd met Marlene Delanghe sinds 1966, welke tevens tot levend geloof kwam. R. Gaytant is gepensioneerd. Was werkzaam als Fin.Adviseur bij KBC- bank in België van 1964-2004.
Dit bericht werd geplaatst in BOODSCHAPPEN-ALLERLEI ITEMS-PREEK. Bookmark de permalink .