GOD EN ZIJN BERGEN

Wat betekenen bergen inde Bijbel?

BIBLESPACE - RONNY GAYTANT- EVANGELIST - BIJBELONDERZOEK - OOSTDUINKERKE

clip_image002

clip_image004

Wanneer wij in de Bijbel lezen, welke het Woord van God is, dan vinden wij telkens opmerkelijke dingen. Vandaag kijken wij waarom God bergen en hoogten gebruikt om dichter bij de mensen te komen.De bergen hebben ons veel te vertellen en nodigen uit om ook eens geestelijke bergen te beklimmen, zoals vele Bijbelfiguren ze letterlijk beklommen!

Bergen in de Bijbel spreken van standvastigheid,macht, machthebber, van trouw en een rotsvaste geloofszekerheid, voor christenen: De heilige berg Sion kan niet verplaatst worden. Ware christenen veranderen na hun wedergeboorte niet meer van gedachten ze blijven trouw aan de Bijbel alleen. God heeft hen persoonlijk aangeraakt. Wetenschappers zoeken door ingrepen in de hersenen de mensen te manipuleren.

1 Een bedevaartslied. Wie op de Here vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altijd blijft Ps.125

Bergen spreken van veiligheidvoor Gods volk:

32 En het zal geschieden…

View original post 1.711 woorden meer