KAIN EN ABEL – GELOVIG OF SCHIJNGELOVIG

BIJBEL - BIBLESPACE - RONNY GAYTANT - BIJBELVERKLARING -BIJBELSTUDIE

clip_image001

(Gen.4). Het Bijbelse verhaal van Kaïn en Abel is ook vandaag nog even levendig. Inderdaad vele mensen denken dan aan een moordzaak. Iets wat in onze dagen, jammer genoeg, een dagelijks gebeuren is geworden, en aantoont dat onze maatschappij Gods normen heeft vergeten en oordeelsrijp is geworden! Vele mensen kennen al de tien geboden niet meer!

Op aarde heb je soorten van mensen, namelijk gelovigen, schijngelovigen en ongelovigen. Toen Jezus stierf hing Hij tussen twee zondaars, de ene werd gelovig en de ander bleef ongelovig.

Toen men kon kiezen tussen Jezus, Zoon van God, en Barrabas, koos de toenmalige wereld voor de ongelovige moordenaar.  Zo moet ook ieder mens in zijn leven eens kiezen, voor of tegen Jezus! Zo komt de mens in de hemel of in de hel, het vagevuur bestaat niet of enkel om het geweten te misleiden! Nergens sprak Jezus over een vagevuur! De mens heeft de…

View original post 1.192 woorden meer