Eén gedachte over “WEDERKOMST EN BRUILOFT”

  1. Beste heer Gaytant, Ik kan het een heel eind met u eens zijn, maar of ik het ermee eens ben of niet, het belangrijkste in alles is; wat zegt de Bijbel ervan? Idd is dan het huwelijk als een verbond met 1 uitzondering, God alleen houd zich (tot nu toe) aan die Belofte / verbond. Het is wat Jezus (ik noem Hem bij zijn Hebreeuwse naam Yeshua) oa zegt; Indien u van God houd dan doet u Zijn geboden. (en dan komen de vele excuses waarom wel en waarom niet, welke wel en welke niet). U heeft het over de scheiding van Israël wat idd gebeurde door hun ontrouw. Maar in het zg oude en nieuwe testament is men hevig op zoek naar de komende Messias die oa dat zou herstellen. Heeft Yeshua dat dan niet gedaan? Ja zeker wel, Tot het moment dat Yeshua aan het kruis ging was Zijn opdracht ga naar de verloren schapen van het huis Israël. Volgens Deut 24:4 is het een gruwel voor God om weder te trouwen met de eerder gescheiden vrouw. Voor het Judaïsme is dit een zeer groot raadsel want hoe kan het dan ooit goed komen met de gescheiden Israël?? Wel het antwoord hierop is, dat JHWH in een menselijk lichaam (Yeshua) gestorven is aan het kruis en zodoende wederom Israël als bruid kon aannemen. God kon namelijk Zijn eigen Torah niet verloochenen, een vrouw kon alleen hertrouwen indien haar vorige man was gestorven. Yeshua geeft met het zg “avondmaal” als zijnde zg nieuwe verbond voor ondertrouw, aan dat met Zijn dood de belofte door JHWH aan Abraham wederom bevestigd wordt. het is dus niet nieuw maar wordt vernieuwd. Pascha is letterlijk de voorschaduw van Zijn offer. Hij is het lam, het bloed aan de deurposten (kruis), door Zijn dood kon Israël weer Zijn bruid worden. En Israël bestaat uit een ieder die Hem aanvaard en gelooft en doet wat Hij zegt. ingeborene en vreemdelingen.
    ik laat het maar even hierbij.

    Shabat Shalom groet Raymond van Tittel en Jota

    Like

Reacties zijn gesloten.