DE WEDERKOMST

“Wederkomst zal een feest voor Joden zijn”

hemel

“De Bijbel is en prachtboek, met een heerlijke climax.” Ons leven, de wereld, de samenleving en het hele universum leeft toe naar die ene grote dag wanneer Jezus terug zal komen.” Dat zegt Ds. Verhulst in een preek over de wederkomst.

Verhulst benadrukte in zijn preek dat uitzien naar de wederkomst ook gevaarlijk kan zijn: “Natuurlijk is het prachtig om uit te zien naar de glorieuze terugkomst van Jezus. En natuurlijk mogen we zuchtend uitzien naar het eeuwige leven. Het is echter niet de bedoeling om depressief op bed te gaan liggen of al onze spullen te verkopen zoals recent in Amerika gebeurde bij de aanhangers van Camping. Luther zei ooit dat wanneer hij zou weten dat de wereld morgen zou vergaan, hij vandaag nog een boom zou planten. Ik heb een ander voorstel. Stel dat de wereld morgen zou vergaan, ga dan vandaag naar al je buren toe en vertel ze over de liefde van de Heer Jezus. Zorg dat nooit iemand jou aan kan wijzen en kan zeggen dat jij hem of haar de waarheid niet verteld hebt.”

Ook sprak de predikant nog over de talenten die we hier op aarde hebben gekregen: ” U kent de uitspraak wel dat we in de hemel zullen zijn, wat God hier op aarde van ons heeft kunnen maken. God wil je hier vormen, je karakter veranderen en u en jou steeds meer op zijn zoon laten lijken. Durft u die uitdaging aan te gaan?”

De wederkomst van Jezus zal volgens Verhulst vooral voor de Joden een feest zijn: “Voor die tijd zullen ze hem geaccepteerd hebben als verlosser en eindelijk zullen hem zien van aangezicht tot aangezicht. Wij horen dan onze plaats te kennen en zullen ook op de tweede rij staan. Niet dat je dat als minder voelt hoor, maar Israël is en blijft zijn volk en zal bij God altijd op de eerste plaats komen.”

Bron: CIP

Een gedachte over “DE WEDERKOMST”

Reacties zijn gesloten.